Masterpiece vesti
+20
october
Canegor
coa sensei
Ironyhide
dem6n6vic
yy22
Evil'Con
kelebrimbor
Cool Tables
renegade38
divljasvinja
kaznove
buzer
g2k
zecijauskas
Sammael
Aerialbot
skubi
Danilko
scan1
24 posters
TransFans Srbija - Forum prvog i jedinog kluba ljubitelja Transformersa u Srbiji (a i šire!) :: Glavne teme :: Vesti
Page 32 of 40
Page 32 of 40 • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 36 ... 40
Re: Masterpiece vesti
Sammael wrote:Fora je da Takara ne može da poseduje fabrike u Kini, isto kao što ni Apple ne može da poseduje fabrike u Kini, takvi su kineski zakoni. LEGO ima isto ogroman problem sa svojim proizvodnim kapacitetima tamo. Jedino što mogu da rade je da iznajmljuju kineske fabrike za svoje potrebe, a pri tome nemaju nikakvu kontrolu nad tim šta se tamo dešava odnosno kontrola može da se radi tek kada proizvod izađe iz fabrike.
Zato je kod Takare čest recimo double-taping kutija jer Takarini ljudi vrše dodatnu QC proveru figura koje su izašle iz fabrike, odnosno iseku originalni selotejp, izvade figuru da vide da li je OK, pa je vrate i stave novi selotejp. Hasbro naravno boli patka da ovako nešto radi, pa im se dešavaju stvari kao što je QC problem sa Arcanom/Brainstormom.
S tim se slažem, ali nemoguće da se Takara nije zaštitila u ugovoru klauzulom kojom se fabrika obavezuje o plaćanju penala za takve stvari. Ako to nije slučaj onda svesno ulazi u takvu situaciju i rizikuje i treba da snosi posledice.
Kako se Apple zaštitio? Ne primećujem da se negde pominju KO IPhone dostupni za kupovinu. Ili ih ima al' se ćuti. (čitaj svi ovi IPhoni koje nudi Telekom su "kineski")
Razorclaw- Član kluba
- Broj poruka : 1578
Datum upisa : 2011-12-30
Ima KO iPhona, ali samo u okviru Kine koliko znam. Mislim da ima i kod nas par likova koji ih dobavljaju nekim kanalima u malim količinama (legenda bi to mogao da zna).
Cenim da je Appleova taktika da suzbiju da se do širi van Kine, ako već ne može da se spreči.
Cenim da je Appleova taktika da suzbiju da se do širi van Kine, ako već ne može da se spreči.
Sammael- Overlord of Destruction (Admin)
- Broj poruka : 4856
Datum upisa : 2011-07-03
Godina : 45
Ima jedna stvar koji je razor lepo rekao a vidim namerno ili slucajno je ignorisana.. Svaki MP koji je KO izasao je posle 2-6 meseci od prodaje originalnog MPa kada doticnog vise nije bilo na trzistu, ili je bio kod 3. ruke preprodavaca za 3 puta vece pare(zbog tih cena su i poceli da izbacuju te ko figure).
Nijedan od KO nije narusio prodaju ni jedne figure. Sideswipe je prodat davno pre izlaska ko, vildzeka jos i nema a skoro je svugde rasprodat, kada je izasao Optimus, grimlock? prowl i bluestrik su takodje otisli pre nego sto je izasao ko..rat bat je izasao pre mesec dana a kada je soundblaster??
Ne verujem da je isti mold. Zato i svaki KO izadje tako kasno, zar ga ne bi pustili u isto vreme da sjebu takaru skroz, zasto da ne uzmu jos vece pare? Postoje ocigledne RAZLIKE U MOLDU kod svih figura koje su izasle u odnosu na original i mogu da ti ih pokazem ali mislim da ih vec dobro znas. Jel oni tokom noci menjaju moldove da bi bili originalniji od originala?? ili pre pakovanja rucno dodaju stvari i tope plastiku?
Jos jedna stvar ja ne znam kolekcionara koji ceka Ko da izadje, pri tom ne postoji najava za njega sem mp 10 kad je bio i grimlock, pri tom nikada ne znas kakav ce bas taj mold d abude, pri tom preorderi u takari su unapred rasprodati do izlaska figure.
Primer za optimusa, da ih je ko unistio da li bi izlazili sada sa JOS jednim reizdanjem prajma? ja mislim da je ovo 4-5 put da ga reizdaju sto hazbro sto takara..Prodaju nam 5 moldova po 15 puta samo stavi na papir koliko istih figura ima u nekom moldu, prajm prowl, seekeri, sideswipe, sad ces da vidis bb, cak i vildzek ima vec jedan, a bilo je reci da nece biti kao u prowl moldu su zaradili da se on napravi...?
Zar bi povecavali broj MPova po godini d aim ide jos gore? To je main line za kolekcionare, nikada nisam video veci hajp za mpovima nego sada sa tendencijom porasta. Ali izgleda da svi cekaju ko..
To je sve kalsicna glupa americka zalopojka..``eto mi pravimo znam da volite, ali nam ne daju budale koce nas..branite nas..``A imaju milijarde i stancaju ko ludi, ista prica kao za matty collector..``ajde samo jos malo za novi subscription`` ili nece biti sledece godine, a oni premasili potreban minimum za 50% i ljudi padaju na to..da je po njihovim recima prekunuli bi 2013.
Da ne pricamo koliko se ugradjuju, to su racunice koje mi ne shvatamo skroz, ali cena kostanja te figure NE moze da predje 10/15 dolara, formula je svugde ista sa manjim izuzecima i varijacijama ali to je velika tema, mozda drugi put..Samo primer za odnos cene i kvaliteta-- Posto vecina odavde skoro nista drugo iz japana ne kupuje osim TF, odnos cene kvaliteta preciznosti itd u TF i u drugim manje mainstream linijama koje nisu globalno ovako popularne je apsurdan.Ono sto se dobije za iste pare kod drugih brendova ili linija je listom uvek viseg kvaliteta ili bolje, ne pricam o kolicini. TF mp linija koliko god je ja voleo i skupljao nikada nece biti kvalitetom na nivou onoga sto radi yamato/arcadia za valrikre iz robotecha/macross, ili bandai sa svojom soul of chogokin linijom, ili hi metal gundamima koji su kao mp optimus sto se tice cene, pogledajte istrazite videcete sta radi popularnost od jedne linije i koliko stvari realno kostaju..Stigla mi je sada valkira od arcadie sa HLJa, kada dodjete kod mene videcete o cemu pricam od kutije, figure, boje, cvrstine kvaliteta,preciznosti do uputstva cak...samo to nije tf pa ne zanima skoro nikoga jel da.
Nijedan od KO nije narusio prodaju ni jedne figure. Sideswipe je prodat davno pre izlaska ko, vildzeka jos i nema a skoro je svugde rasprodat, kada je izasao Optimus, grimlock? prowl i bluestrik su takodje otisli pre nego sto je izasao ko..rat bat je izasao pre mesec dana a kada je soundblaster??
Ne verujem da je isti mold. Zato i svaki KO izadje tako kasno, zar ga ne bi pustili u isto vreme da sjebu takaru skroz, zasto da ne uzmu jos vece pare? Postoje ocigledne RAZLIKE U MOLDU kod svih figura koje su izasle u odnosu na original i mogu da ti ih pokazem ali mislim da ih vec dobro znas. Jel oni tokom noci menjaju moldove da bi bili originalniji od originala?? ili pre pakovanja rucno dodaju stvari i tope plastiku?
Jos jedna stvar ja ne znam kolekcionara koji ceka Ko da izadje, pri tom ne postoji najava za njega sem mp 10 kad je bio i grimlock, pri tom nikada ne znas kakav ce bas taj mold d abude, pri tom preorderi u takari su unapred rasprodati do izlaska figure.
Primer za optimusa, da ih je ko unistio da li bi izlazili sada sa JOS jednim reizdanjem prajma? ja mislim da je ovo 4-5 put da ga reizdaju sto hazbro sto takara..Prodaju nam 5 moldova po 15 puta samo stavi na papir koliko istih figura ima u nekom moldu, prajm prowl, seekeri, sideswipe, sad ces da vidis bb, cak i vildzek ima vec jedan, a bilo je reci da nece biti kao u prowl moldu su zaradili da se on napravi...?
Zar bi povecavali broj MPova po godini d aim ide jos gore? To je main line za kolekcionare, nikada nisam video veci hajp za mpovima nego sada sa tendencijom porasta. Ali izgleda da svi cekaju ko..
To je sve kalsicna glupa americka zalopojka..``eto mi pravimo znam da volite, ali nam ne daju budale koce nas..branite nas..``A imaju milijarde i stancaju ko ludi, ista prica kao za matty collector..``ajde samo jos malo za novi subscription`` ili nece biti sledece godine, a oni premasili potreban minimum za 50% i ljudi padaju na to..da je po njihovim recima prekunuli bi 2013.
Da ne pricamo koliko se ugradjuju, to su racunice koje mi ne shvatamo skroz, ali cena kostanja te figure NE moze da predje 10/15 dolara, formula je svugde ista sa manjim izuzecima i varijacijama ali to je velika tema, mozda drugi put..Samo primer za odnos cene i kvaliteta-- Posto vecina odavde skoro nista drugo iz japana ne kupuje osim TF, odnos cene kvaliteta preciznosti itd u TF i u drugim manje mainstream linijama koje nisu globalno ovako popularne je apsurdan.Ono sto se dobije za iste pare kod drugih brendova ili linija je listom uvek viseg kvaliteta ili bolje, ne pricam o kolicini. TF mp linija koliko god je ja voleo i skupljao nikada nece biti kvalitetom na nivou onoga sto radi yamato/arcadia za valrikre iz robotecha/macross, ili bandai sa svojom soul of chogokin linijom, ili hi metal gundamima koji su kao mp optimus sto se tice cene, pogledajte istrazite videcete sta radi popularnost od jedne linije i koliko stvari realno kostaju..Stigla mi je sada valkira od arcadie sa HLJa, kada dodjete kod mene videcete o cemu pricam od kutije, figure, boje, cvrstine kvaliteta,preciznosti do uputstva cak...samo to nije tf pa ne zanima skoro nikoga jel da.
kaznove- Predsednik kluba
- Broj poruka : 3495
Datum upisa : 2011-12-27
Godina : 38
Macross je x redova veličine popularniji u Japanu od Transformersa, te je i logično da se proizvodi u ogromnim serijama što spušta cenu.
Zar nisi baš ti skoro tvrdio da je KO Ratbat potpuno identičan originalu? Hipokritični zeka...
A logično je da se pojave kasnije, kad postoji i dalje potražnja ali je ponuda originala manja. Čisti ekonomski razlozi, da i ne pričam o tome da je tako lakše prikriti krađu nego da ih odmah bace u promet.
Ima inače gomila TFWovaca koji su u fazonu "I'll wait for the KO" a boga pitaj koliko je tek Kineza koji tako razmišljaju.
Zar nisi baš ti skoro tvrdio da je KO Ratbat potpuno identičan originalu? Hipokritični zeka...
A logično je da se pojave kasnije, kad postoji i dalje potražnja ali je ponuda originala manja. Čisti ekonomski razlozi, da i ne pričam o tome da je tako lakše prikriti krađu nego da ih odmah bace u promet.
Ima inače gomila TFWovaca koji su u fazonu "I'll wait for the KO" a boga pitaj koliko je tek Kineza koji tako razmišljaju.
Sammael wrote:Macross je x redova veličine popularniji u Japanu od Transformersa, te je i logično da se proizvodi u ogromnim serijama što spušta cenu.
KO može u ukupnom utisku da bude identičan originalu, a da ipak ima neke sitne izmene na osnovu kojih možeš da znaš da je kopija, a ne original. Ne treba biti isključiv. I Macross iako jeste popularniji u Japanu nego bilo gde drugde, nije apsolutno na istom nivou kao Gundam i otprilike isto kao Transformersi. Ja bih čak rekao i manje popularan nego transformersi, filmovi su zadnjih par godina digli hype za transformerse u Japanu.
Razorclaw- Član kluba
Moguće da sam ja stekao pogrešan utisak za Macross, ali Gundami su van konkurencije svakako...
Sammael wrote:Moguće da sam ja stekao pogrešan utisak za Macross, ali Gundami su van konkurencije svakako...
Macross je bio extra popularan u '80-im i '90-im, da bi mu popularnost posle dosta opala, zadnji put je imao skok dok je trajala Macross Frontier serija, ali ne kao ranije. Gundami su priča za sebe.
Inače gledao sam review klipove za KO MP figure na youtube-u, sad mi ova priča o štancanju figura overtime još manje drži vodu, jer ima razlika u boji, razlika u sitnim paint detaljima, razlika u detaljima na licu. boji plastike na odredjenim mestima i slično. Da su te KO figure štancane na istim mašinama kao originali te razlike ne bi ni imali. Ajde za farbu bi i moglo da se kaže, isprazniš rezervoar sa bojom, sipaš drugu boju koja je slična i cepaš dalje, ali opet tu farbu si morao da platiš, to nije farba koja je korišćena za originale. Takodje, RocketPunchArmy je odradio detaljne review-e i videla se razlika u detaljima na licu, drugačiji nos i oči, dal beše kod Streaka ili Prowla. Za to moraš da menjaš mold. Drugo pisali su na TFW2005 da KO Lambor ima drugačije šake od originala, da je pin koji spaja prste i šaku pomeren unazad tj. ceo zglob i da zbog toga ne može dobro da drži oružje. Opet promena na moldu.
Razorclaw- Član kluba
E ovako..
Rat bat je istog KVALITETA kao i druge moje ORIGINAL kasetice i identicno IZGLEDA kao original stvar, ALI primetna je ocigledna razlika u moldu na zadjoj raketi kod svakog primerka sto je jasna PROMENA NA MOLDU. sledeci put kad nekoga budes nazvao licemerom dobro razmisli sta ces da napises.
To za makros lupas jel ne znas, ovo sto sam ja napisao vezano za kolekcionarske linije se pravi u malom broju iz razloga mnogo manje popularnosti van japana i pored tih ogranicenja oni su viseg kvaliteta od tf a iste cene(pricam o tf mp). Bandaijeve dx chogokin valkire nestanu kao na matiju svojevremeno mastersi za 2 minuta pritom blokirani su svi sajtovi koji ih nude u tom momentu jer ih ima vise za razliku od mattya.
Posto je logicno da se pojavi kasnije..Posto si lepo napisao da je ponuda originala manja to znaci da je REDOVNIM KANALIMA ZAPRAVO SVE PRODATO a ostali su preprodavci 3.ruke koji potom navlace cene dokle im se hoce. i Nikola kako to da ti objasnim prostije..MOLD JE DRUGACIJI.
ta gomila tfovaca nije nikada bila klijentela mp-ova, to su ljudi koji skupljaju druge tf linije i ne daju pare za to, nego kada je izaslo ovo a jeftino je i malte ne isto onda je bilo sto da ne da probamo i mi i svidelo im se i eto ih sad ``cekaju``. Oni nisu bili ni planirani verovatno Takarinim procenama pogotovo sto je to jedan manji deo americke ``publike`` na koju se tvoja konstatacija odnosi. I zar isto tako gomila mp kolekcionara nema vec original pa onda 1 ili 2 kopije da se sa njima zezaju ili sta verc rade, jel ti je to ok onda?
Nije meni cilj da zavolis ko(mada bi neki rekli da si vec die hard fan ) ali smucilo mi se da gledam iste glupe jednostrane insinuacije,sa americkog gledista i foruma, na bazi rekla kazala a u fazonu jadni mi hasbro i takara a multimilijarderska korporacija, kukumavcenje kao maty collector, samo jos malo samo jos malkice..a presli budzet za 50% jos pre 3 meseca, e ovo je kao branite nas od kineza..ne mozemo vise, a pogledaj spisak za ovu godinu sto si stavio na drugoj temi i izbroj ih..ali dovoljno je da neko pusti buvu
Rat bat je istog KVALITETA kao i druge moje ORIGINAL kasetice i identicno IZGLEDA kao original stvar, ALI primetna je ocigledna razlika u moldu na zadjoj raketi kod svakog primerka sto je jasna PROMENA NA MOLDU. sledeci put kad nekoga budes nazvao licemerom dobro razmisli sta ces da napises.
To za makros lupas jel ne znas, ovo sto sam ja napisao vezano za kolekcionarske linije se pravi u malom broju iz razloga mnogo manje popularnosti van japana i pored tih ogranicenja oni su viseg kvaliteta od tf a iste cene(pricam o tf mp). Bandaijeve dx chogokin valkire nestanu kao na matiju svojevremeno mastersi za 2 minuta pritom blokirani su svi sajtovi koji ih nude u tom momentu jer ih ima vise za razliku od mattya.
Posto je logicno da se pojavi kasnije..Posto si lepo napisao da je ponuda originala manja to znaci da je REDOVNIM KANALIMA ZAPRAVO SVE PRODATO a ostali su preprodavci 3.ruke koji potom navlace cene dokle im se hoce. i Nikola kako to da ti objasnim prostije..MOLD JE DRUGACIJI.
ta gomila tfovaca nije nikada bila klijentela mp-ova, to su ljudi koji skupljaju druge tf linije i ne daju pare za to, nego kada je izaslo ovo a jeftino je i malte ne isto onda je bilo sto da ne da probamo i mi i svidelo im se i eto ih sad ``cekaju``. Oni nisu bili ni planirani verovatno Takarinim procenama pogotovo sto je to jedan manji deo americke ``publike`` na koju se tvoja konstatacija odnosi. I zar isto tako gomila mp kolekcionara nema vec original pa onda 1 ili 2 kopije da se sa njima zezaju ili sta verc rade, jel ti je to ok onda?
Nije meni cilj da zavolis ko(mada bi neki rekli da si vec die hard fan ) ali smucilo mi se da gledam iste glupe jednostrane insinuacije,sa americkog gledista i foruma, na bazi rekla kazala a u fazonu jadni mi hasbro i takara a multimilijarderska korporacija, kukumavcenje kao maty collector, samo jos malo samo jos malkice..a presli budzet za 50% jos pre 3 meseca, e ovo je kao branite nas od kineza..ne mozemo vise, a pogledaj spisak za ovu godinu sto si stavio na drugoj temi i izbroj ih..ali dovoljno je da neko pusti buvu
Daj linkove na neke japanske collector forume gde dolaziš do infoa da bismo videli njihovu perspektivu, pošto smo inače ograničeni na američku. Ja sam jedno vreme pratio neke filipinske i malezijske, ali na japanske (na engleskom) nisam naleteo.
za tf ne znam stvarno, ne mogu da citam japanska slova jos uvek
Samo jedan dodatak na pricu o kontroli u fabrici. Bio sam u Kini, tamo kradu i u luksuznim hotelima u Pekingu (iz licnog iskustva pricam) tipa Seraton, Karlton itd. Tako da gomilu raje iz neke fabrike u pizdi materini tek niko ne kontrolise. Steta je da pukne linija zbog KO ako to uopste moze da se desi.
Danilko- Ambasador
- Broj poruka : 4373
Godina : 37
Steta.
Danilko wrote:Samo jedan dodatak na pricu o kontroli u fabrici. Bio sam u Kini, tamo kradu i u luksuznim hotelima u Pekingu (iz licnog iskustva pricam) tipa Seraton, Karlton itd. Tako da gomilu raje iz neke fabrike u pizdi materini tek niko ne kontrolise. Steta je da pukne linija zbog KO ako to uopste moze da se desi.
Jeste šteta. Al sa druge strane da je situacija toliko loša da li bila napravljena onakva najava sa dobrom ekipom MP figura koje tek treba da izadju? Da li bi trošili toliko sredstava i vremena na razvoj toliko novih figura da im nije profitabilno?
Razorclaw- Član kluba
Ne pitam samo za TF, nego uopšteno, pošto očigledno raspolažeš informacijama iz ne-američke perspektive, pa bilo to za TF, valkire, makrose, ili štagod drugo od tih mechova. Daj izvore informacija da se i mi ostali edukujemo.kaznove wrote:za tf ne znam stvarno, ne mogu da citam japanska slova jos uvek
Diskutabilno. Do pre tipa 8-9 godina Nisan, mozda najjaca fabrika posle Tojote je poslovao sa ogromnim gubitkom godisnje dok nisu dobili novo rukovodstvo. Nije iskljuceno da je to slucaj i sa Takarom. Sve sto mi mozemo ovde je da spekulisemo. Ali cinjenica je da nece Takara dopustiti da propadne trenutno najpopularnija linija posle ulaganja u sredjivanje skale itd. A sto se tice KO, ja ne bih kupovao laznjake osim za kastom. Meni to poreklo ima tezinu u celoj prici. Da mi nije bitno skupljao bih Guangzou robot super change.
Danilko- Ambasador
To je potpuno druga razmera koju pominjes. Nisan je imao problem na nivou kompanije, ovde se radi o jednom delu asortimana. Recimo da se nisan mikra ne prodaje par godina ugasili bi je i napravili nesto novo u tom segmentu ili nekom drugom. Ovde se ne radi o gubitcima jel firma koja prosiruje svoju gamu u ovoj liniji ne verujem da grca u dugovima,(mozda su me pogresno ucili) mp su samo slag na torti na kraju, drugde su prave pare. Ako posluju sa gubitkom, to nije ni zbog mpa ni zbog ko. Mozda se i varam.
I ne branim ja ko da je to top i vrh i da treba da se bace svi na to, svacije je pravo da radi sta hoce, (ja prvi imam sve mpove sem 2 iz odredjenih fin. razloga, sa kojima sam prezadovoljan) i nije svaka roba za svakoga, ali ovaj citirani nikolin post je cist neosnovani strah i glupost, koju sam slusao vise puta i na kraju je dosla i na nas forum Ne kazem nikola tebi licno nemoj da mislis to, samo me nerviraju navodni razlozi i plakanje i smatram ovo taktickim zaplasivanje svojih musterija i nije prvi put da to kompanije rade vec ko zna koji..
A forume nemam dzoni ja to onako iz glave.
I ne branim ja ko da je to top i vrh i da treba da se bace svi na to, svacije je pravo da radi sta hoce, (ja prvi imam sve mpove sem 2 iz odredjenih fin. razloga, sa kojima sam prezadovoljan) i nije svaka roba za svakoga, ali ovaj citirani nikolin post je cist neosnovani strah i glupost, koju sam slusao vise puta i na kraju je dosla i na nas forum Ne kazem nikola tebi licno nemoj da mislis to, samo me nerviraju navodni razlozi i plakanje i smatram ovo taktickim zaplasivanje svojih musterija i nije prvi put da to kompanije rade vec ko zna koji..
A forume nemam dzoni ja to onako iz glave.
Dobro, to sam hteo, samo da priznaš da celu priču ne baziraš ni na kakvim činjenicama i iskustvima iz neke druge perspektive nego na sopstvenim razmišljanjima...
Dakle, s jedne strane imamo "neosnovani strah i glupost" koji širi čovek koji poseduje drugu najveću radnju za prodaju Transformersa na američkom kontinentu, kome su kroz ruke prošli verovatno milioni figura, i koji je u stalnom kontaktu s Hasbrom i Takarom (s tim što je činjenica da njegovom biznisu KO ne ide u prilog nimalo) vs. tvoje hipoteze bazirane na ličnim iskustvima.
Dakle, s jedne strane imamo "neosnovani strah i glupost" koji širi čovek koji poseduje drugu najveću radnju za prodaju Transformersa na američkom kontinentu, kome su kroz ruke prošli verovatno milioni figura, i koji je u stalnom kontaktu s Hasbrom i Takarom (s tim što je činjenica da njegovom biznisu KO ne ide u prilog nimalo) vs. tvoje hipoteze bazirane na ličnim iskustvima.
Ovo sa Nisanom sam samo naveo ko paralelu, ako su oni mogli da posluju sa gubitkom kao ogromantna kompanija nije iskljuceno da mozda to i Takara radi. Ne kazem da se to definitivno desava. Inace Red Alerta decko da kupis, tamo da ti osvesta kolekciju. Dosta vise taj KO
Danilko- Ambasador
Sammael wrote:Dobro, to sam hteo, samo da priznaš da celu priču ne baziraš ni na kakvim činjenicama i iskustvima iz neke druge perspektive nego na sopstvenim razmišljanjima...
Ma nikola..da ti polazem racune ne pada mi napamet, koje forume sajtove i koje emislije i podcaste gledam i o kojim sve serijama i figurama, ali u pravu si, vidim na koji nacin vodis diskusiju, tako da u pravu si, imas moja 2 posta odozgo ako te ista zanima lepo ponovo procitaj,svaki je lepo obrzlozen i objasnjen a neke teze su iz licnog iskustva zato sto imam figuru koju ti blatis preko slika i necijih drugih zapazanja.I na sve to me pitas da ti dam strani forum kao vid cega dokaza?? o tirazima figura kvalitetu koji sam pominjao, razlikama u moldu, ociglednog prosirivanja mp linije, datuma izlazaka ko..to su nagadjanja..?a ti se branis time sto je neko u nekom privatnom razgovoru cuo/rekao i to je onda ok proverena cinjenica i dokaz, a ti si ga nacuo?? Dzoni ti ionako ``verujes amerikancima sa lhiljadama figura`` tako da...necu te ubediti znam ni ne pokusavam stvarno. i to sto si napisao je zamenjivanje teza, sta mene briga koliko mu je figura proslo kroz ruke ili negde drugde, kakve to veze ima sa bilo cim?Nije ti palo na pamet da ljudi imaju druge vrednosne standarde situacije navike novac u odnosu na nas, njemu sta se ``cini`` to je misljenje a ne cinjenica. To sto je u kontaktu blago njemu, da takari ne ide u prilog ne ide im naravno da ne. i ni trt party ne ide pa ih kupujes...?
@danilko Lepo je sto si rekao coda ali implikacija nije ista sve ok inace
dosta o ovoj temi sa moje strane i ovako bijemo praznu slamu
slazem su u potpunosti sa kazanovom
my two cents:
1. povezan je sa takarom/hasbrom=ne verujem mu nista, deo je kompanije, na ovaj ili onaj nacin, da je u pitanju nesto poverljivo, nikada se ne bi sazanalo, ovo je najobicnije pustanje buve, koja ce obici trziste za kratko vreme i povecati prodaju, jeftini trgovacki trikovi...
2.a sto se has/tak tice... izvinite na malo vikanja... PRVO PRAVILO POSLOVANJA KADA TI POSAO IDE DOBRO: KUKAJ! to svi rade i to je prvi znak da im ide fenomenalno, drugi je najava boga oca figura, ne verujem njima, ni njihovim pionima
my two cents:
1. povezan je sa takarom/hasbrom=ne verujem mu nista, deo je kompanije, na ovaj ili onaj nacin, da je u pitanju nesto poverljivo, nikada se ne bi sazanalo, ovo je najobicnije pustanje buve, koja ce obici trziste za kratko vreme i povecati prodaju, jeftini trgovacki trikovi...
2.a sto se has/tak tice... izvinite na malo vikanja... PRVO PRAVILO POSLOVANJA KADA TI POSAO IDE DOBRO: KUKAJ! to svi rade i to je prvi znak da im ide fenomenalno, drugi je najava boga oca figura, ne verujem njima, ni njihovim pionima
kelebrimbor- Broj poruka : 1910
Datum upisa : 2014-03-24
Godina : 41
S jedne strane imamo priču koja neodoljivo podseća na žalopojku Mattela daleke 2011. (ili beše 2012.) godine upućenu fanovima da uplate subscription jer će ako to ne urade da propadne MOTUC linija (od predloženog broja figura manje od %30 su bile figure interesantne fanovima, ostalo neki levi likovi iz crtaća), a s druge imamo uživo prikazane razlike izmedju originalnih i KO MP figura sa lepim uvećanjem, što ukazuje na promene u korišćenim kalupima, što pak dovodi u pitanje priču o štancanju figura na istoj proizvodnoj traci u overtime časovima.
Razorclaw- Član kluba
Užasno te ovo sve pogodilo, ne znam zbog čega, ali evo ovako, moje lično razmišljanje nije ništa validnije od tvojeg ličnog razmišljanja, ali ima ljudi, kolekcionara i ne-kolekcionara koji su u ovoj priči, čije mišljenje, komentar i šta god drugo apsolutno ima veću težinu. Kad Karl Hartman, M Sipher, Maz ili neko peti tog kalibra krene u diskusiju, ostali bi trebalo da sede i slušaju i uče, jer su to ljudi koji imaju znanja i iskustva u ovom polju daleko više od nas.
Meni je to što Takara izbacuje relativno besmislene repaintove (što ranije NIKADA nisu radili, repaintovi su bili domen eHobby-a) dovoljan dokaz da im ne ide dobro, da je neophodno uraditi 2-3 repainta da bi se kalup isplatio, i da je to verovatno razlog zašto do sada recimo nismo dobili Megatrona v2, jer nema repaint potencijal a Hasbro ne može da ga izbaci na američkom tržištu i samim tim ne mogu da podele trošak projektovanja i izrade kalupa. Takara takođe ne sme da ga izvozi za Australiju jer je njihovo tržište još rigoroznije po pitanju pištolja-igračaka.
Line-up MPova za ovu godinu kaže: Star Saber (koga razvijaju već skoro 2 godine i koji je originalno trebalo da izađe 2014.) i 2 nova kalupa automobila (Tracks i Ironhide). Sve ostalo su repaintovi, dakle nema napretka, samo se pokrivaju troškovi. Ako bih bio ciničan rekao bih da je Tracks ubačen jer Chevrolet licenca košta koliko kutija žvaka (znam šta se sve u Americi prodaje kao licenciran Chevy proizvod) a inženjering relativno smešan, samo treba artikulisati G1 figuru. Ironhide je već ozbiljniji inženjering, ali je Nissanova licenca lokalna, japanska, pa je opet verovatno prosto i jeftino dobiti je.
3p sigurno u izvesnoj meri izbijaju Takari pare iz džepa, ali po meni je to samo u slučajevima kada postoji direktna konkurencija a kupci se odlučuju za 3p umesto za Takaru. Ide to i u kontra smeru, recimo kolika je bila ovde sprdnja sa Warbot Defenderom kada je Hasbro Springer izašao, iako je Defender bio u tom momentu već 3-4 godine star (Springer je sjebao cenu reissue Defendera, to je sigurno).
Za KO postoji 3 mogućnosti:
1) Prave se kao Monday Night Special, dakle treća smena u fabrici. Ovo sam čuo do sada iz više izvora, poslednji je ovaj koji sam citirao danas.
2) Radi se reverzni inženjering kalupa na bazi figure. Ovo mi ne pije vodu, jer mislim bi KO bili daleko lošiji i manje precizni, pogotovo u slučaju MPova koji imaju često vrlo zajebane tolerancije. Odnosno, moguće je, ali zahteva resurse u vidu para i vremena za sređivanje kalupa koje mislim da KO proizvođači nemaju. MP-10 KO je očigledno ovaj slučaj, zato je i mnogo lošiji komparativno od KO Autobot automobila.
3) Industrijskom špijunažom se krade nacrt kalupa i onda se izrađuje kalup po nacrtu. Do razlika dolazi jer KO proizvođači koriste jeftinije materijale i verovatno je lošiji QC samog kalupa. Ovo mi je podjednako verovatno kao 1) i objašnjava zašto treba da prođe 4-5 meseci dok se KO ne izbaci, ali mi je neverovatno da Takara ne uspeva da se nekako zaštiti od toga.
Postoji i varijanta 4), da kažemo teorija zavere. A to je da HasTak sami izbacuju KOove po završetku regularne produkcije kada se kalup već isplatio, da bi uzeli pare i od ljudi koji ne bi normalno kupili MP zbog cene. Razlike u kalupu su namerne, možda se koristi kalup koji je dotrajao ili se pravi jednokratna kopija kalupa od jeftinijeg materijala. Ne znam da li je ovo moguće. Da je LEGO, rekao bih da nema šanse, zato što ZNAM kakva je njihova poslovna politika, imao sam prilike da razgovaram s ljudima na najvišem nivou, etika im nikad ovako nešto ne bi dozvolila. Za HasTak, jebem li ga, voleo bih da mislim da nema šanse.
Meni je to što Takara izbacuje relativno besmislene repaintove (što ranije NIKADA nisu radili, repaintovi su bili domen eHobby-a) dovoljan dokaz da im ne ide dobro, da je neophodno uraditi 2-3 repainta da bi se kalup isplatio, i da je to verovatno razlog zašto do sada recimo nismo dobili Megatrona v2, jer nema repaint potencijal a Hasbro ne može da ga izbaci na američkom tržištu i samim tim ne mogu da podele trošak projektovanja i izrade kalupa. Takara takođe ne sme da ga izvozi za Australiju jer je njihovo tržište još rigoroznije po pitanju pištolja-igračaka.
Line-up MPova za ovu godinu kaže: Star Saber (koga razvijaju već skoro 2 godine i koji je originalno trebalo da izađe 2014.) i 2 nova kalupa automobila (Tracks i Ironhide). Sve ostalo su repaintovi, dakle nema napretka, samo se pokrivaju troškovi. Ako bih bio ciničan rekao bih da je Tracks ubačen jer Chevrolet licenca košta koliko kutija žvaka (znam šta se sve u Americi prodaje kao licenciran Chevy proizvod) a inženjering relativno smešan, samo treba artikulisati G1 figuru. Ironhide je već ozbiljniji inženjering, ali je Nissanova licenca lokalna, japanska, pa je opet verovatno prosto i jeftino dobiti je.
3p sigurno u izvesnoj meri izbijaju Takari pare iz džepa, ali po meni je to samo u slučajevima kada postoji direktna konkurencija a kupci se odlučuju za 3p umesto za Takaru. Ide to i u kontra smeru, recimo kolika je bila ovde sprdnja sa Warbot Defenderom kada je Hasbro Springer izašao, iako je Defender bio u tom momentu već 3-4 godine star (Springer je sjebao cenu reissue Defendera, to je sigurno).
Za KO postoji 3 mogućnosti:
1) Prave se kao Monday Night Special, dakle treća smena u fabrici. Ovo sam čuo do sada iz više izvora, poslednji je ovaj koji sam citirao danas.
2) Radi se reverzni inženjering kalupa na bazi figure. Ovo mi ne pije vodu, jer mislim bi KO bili daleko lošiji i manje precizni, pogotovo u slučaju MPova koji imaju često vrlo zajebane tolerancije. Odnosno, moguće je, ali zahteva resurse u vidu para i vremena za sređivanje kalupa koje mislim da KO proizvođači nemaju. MP-10 KO je očigledno ovaj slučaj, zato je i mnogo lošiji komparativno od KO Autobot automobila.
3) Industrijskom špijunažom se krade nacrt kalupa i onda se izrađuje kalup po nacrtu. Do razlika dolazi jer KO proizvođači koriste jeftinije materijale i verovatno je lošiji QC samog kalupa. Ovo mi je podjednako verovatno kao 1) i objašnjava zašto treba da prođe 4-5 meseci dok se KO ne izbaci, ali mi je neverovatno da Takara ne uspeva da se nekako zaštiti od toga.
Postoji i varijanta 4), da kažemo teorija zavere. A to je da HasTak sami izbacuju KOove po završetku regularne produkcije kada se kalup već isplatio, da bi uzeli pare i od ljudi koji ne bi normalno kupili MP zbog cene. Razlike u kalupu su namerne, možda se koristi kalup koji je dotrajao ili se pravi jednokratna kopija kalupa od jeftinijeg materijala. Ne znam da li je ovo moguće. Da je LEGO, rekao bih da nema šanse, zato što ZNAM kakva je njihova poslovna politika, imao sam prilike da razgovaram s ljudima na najvišem nivou, etika im nikad ovako nešto ne bi dozvolila. Za HasTak, jebem li ga, voleo bih da mislim da nema šanse.
'Eliminate all other factors, and the one which remains must be the truth.'
Sherlock Holmes Quote
-The Sign of Four
Chapter 1: "The Science of Deduction"
tacan odgovor je pod 4
kelebrimbor- Broj poruka : 1910
Datum upisa : 2014-03-24
Godina : 41
Varijanta 2 definitivno otpada. Otkako sam gledao one klipove kod RocketPuncha nema šanse da je varijanta 2. Meni lično je najverovatnija varijanta 3. Jer ako Takara ne može da kontroliše potencijalni rad u trećoj smeni i štancanje na istim mašinama, onda ne vidim na koji bi način mogli da spreče kradju nacrta za kalupe. To i s obzirom da postoje sitne razlike u moldu, čini mi varijantu 3 najverovatnijom.
Razorclaw- Član kluba
Apropo KO..najverovatnije mi je ta tvoja 3. zamisao ako je uopste to u pitanju. Ne verujem u ovom slucaju u teoriju zavere. A sto se tice qc na pola figura je qc bolji nego na takari original i tog prajma su reizdali i ta druga edicija je do jaja ali stvarno, iako ne planiram ikada da je nabavim ali imas review-e..uglavno to sve necemo znati, ali moram da te podsetim da je tehnologija mnogo napredovala i da kinezi prakticno otvaraju te cyber moderne fabrike koje izdaju tako da jebem li ga, nij euopste nemoguce da oni to samo kopiraju manirom reverse engineering..Ali dzoni vidis to sve sto si napisao je u celosti misljenje
Donekle se slazem za ljude od iskustva..to je tacno ali ne ok nekih trivijalnih stvari i ociglednih i logicnih, ja zagovaram stalno tezu da se ne treba oslanjati na autoritete tj njihovo misljenje iskljucivo.treba prici problemu i temi iz svog ugla na osnovu cinjenica i koristit to ponudjeno znanje necije ekspertize da unapredis svoja i da ti pomognu u nekim trenutcima. Ja uopste ne smatram da je Maz pametniji od tebe i da vise zna iz mog iskustva poznavajuci te mislim da si u ovoj materiji jako blizu po istorijatu i iskustvu sa tf-ovima to sto on ima vise komada pusti to, samo se ti previse oslanjas na njihovo misljenje i time gazis svoje treba licno doziveti neke stvari u ovom slucaju te ko i pogledati ih bez predrasuda
A taj tvoj od hiljadu figura se sam diskreditovao, covek ima drugu najvecu prodavnicu tf u americi jel tako? TFa ne ko, i ima debele veze sa has tekom? razmisli o tome, kome ide u prilog ovo sve njemu ili nama..
E nisam se uopste uvredio ni pogodio samo sam dobio mozdani proliv, volim ponekad kvalitetnu diskusiju ) nemoj da se ljutis znas da ne mislim nista lose, moja ljubav je velika evo u nedostatku tebe lepim ovaj blue tack po celu
Donekle se slazem za ljude od iskustva..to je tacno ali ne ok nekih trivijalnih stvari i ociglednih i logicnih, ja zagovaram stalno tezu da se ne treba oslanjati na autoritete tj njihovo misljenje iskljucivo.treba prici problemu i temi iz svog ugla na osnovu cinjenica i koristit to ponudjeno znanje necije ekspertize da unapredis svoja i da ti pomognu u nekim trenutcima. Ja uopste ne smatram da je Maz pametniji od tebe i da vise zna iz mog iskustva poznavajuci te mislim da si u ovoj materiji jako blizu po istorijatu i iskustvu sa tf-ovima to sto on ima vise komada pusti to, samo se ti previse oslanjas na njihovo misljenje i time gazis svoje treba licno doziveti neke stvari u ovom slucaju te ko i pogledati ih bez predrasuda
A taj tvoj od hiljadu figura se sam diskreditovao, covek ima drugu najvecu prodavnicu tf u americi jel tako? TFa ne ko, i ima debele veze sa has tekom? razmisli o tome, kome ide u prilog ovo sve njemu ili nama..
E nisam se uopste uvredio ni pogodio samo sam dobio mozdani proliv, volim ponekad kvalitetnu diskusiju ) nemoj da se ljutis znas da ne mislim nista lose, moja ljubav je velika evo u nedostatku tebe lepim ovaj blue tack po celu
Page 32 of 40 • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 36 ... 40
TransFans Srbija - Forum prvog i jedinog kluba ljubitelja Transformersa u Srbiji (a i šire!) :: Glavne teme :: Vesti
Page 32 of 40