MP kupujem
+2
ortodox1
deda_mraz
6 posters
TransFans Srbija - Forum prvog i jedinog kluba ljubitelja Transformersa u Srbiji (a i šire!) :: Glavne teme :: Pijaca
Page 1 of 1
MP kupujem
Zdrao,
kao sto rekoh, MP i MP i malo combinera... sve cega zelite da se resite verovatno zelim da kupim...
Uslov je: kutija, kompletna figura bez ostecenja.
Za ostalo mozemo da se dogovorimo..
kao sto rekoh, MP i MP i malo combinera... sve cega zelite da se resite verovatno zelim da kupim...
Uslov je: kutija, kompletna figura bez ostecenja.
Za ostalo mozemo da se dogovorimo..
deda_mraz- Broj poruka : 9
Datum upisa : 2016-11-10
Godina : 40
Re: MP kupujem
E, brate moj svi ih zelimo.... tesko da ce se neko odreci svojih MP...
Kako ih tesko i skupo nabavljamo... nesto ne verujem i ja sam u potrazi i spremio sam novac...
ali jos samo ono glavno... kako ih nabaviti bez preskupe carine i PDV-a... e to je umetnost!
Pozdrav i ako naidjes na neke koji ti se ne svidjaju ti javi! Moze i Fans toys... ne biram
Kako ih tesko i skupo nabavljamo... nesto ne verujem i ja sam u potrazi i spremio sam novac...
ali jos samo ono glavno... kako ih nabaviti bez preskupe carine i PDV-a... e to je umetnost!
Pozdrav i ako naidjes na neke koji ti se ne svidjaju ti javi! Moze i Fans toys... ne biram
ortodox1- Broj poruka : 130
Datum upisa : 2016-07-23
Godina : 37
Preskupa carina i PDV.. to se da resiti...
Pre 3 dana sam navato carinika i postavio mu par pitanja.. Njegov odgovor me je poprilicno naljutio..
Sva roba do 50e se NE SME cariniti po zakonu! Tako da je potrebno samo da napise prodavac da je cena 49.99 + free shipping
shipping se racuna u cenu..
Ukoliko carina odluci da ipak naplati carinu i PDV, na vama je da presavijete tabak, odete kod njih i pitate ih po kom chlanu kog zakona su to ocarinili? I naravno obavezno insistiranje da razgovarate sa shefom i zalba u pisanoj formi..
Kada mi je to rekao carinik ja sam ostao zgranut, moje sledece pitanje je bilo naravno : Zasto to rade?
Odgovor je bio shokatan skoro kao shockwave: Ako prodje prodje!
Naci cu ovih dana tacno koji chlan kog zakona o carinjenju je u pitanju i postavicu link da vidite sta kaze zakon..
Pre 3 dana sam navato carinika i postavio mu par pitanja.. Njegov odgovor me je poprilicno naljutio..
Sva roba do 50e se NE SME cariniti po zakonu! Tako da je potrebno samo da napise prodavac da je cena 49.99 + free shipping
shipping se racuna u cenu..
Ukoliko carina odluci da ipak naplati carinu i PDV, na vama je da presavijete tabak, odete kod njih i pitate ih po kom chlanu kog zakona su to ocarinili? I naravno obavezno insistiranje da razgovarate sa shefom i zalba u pisanoj formi..
Kada mi je to rekao carinik ja sam ostao zgranut, moje sledece pitanje je bilo naravno : Zasto to rade?
Odgovor je bio shokatan skoro kao shockwave: Ako prodje prodje!
Naci cu ovih dana tacno koji chlan kog zakona o carinjenju je u pitanju i postavicu link da vidite sta kaze zakon..
Carina se ne sme naplatiti do 50 EUR, ali PDV sme. Shipping takođe SMEJU da uračunaju u cenu za carinjenje, imaju diskreciono pravo da to rade za robu vrednosti do 3000 EUR. Takođe SMEJU da ako procene da roba vredi više od deklaracije urade paušalno carinjenje. Sve je to regulisano što zakonom, što uredbama i odlukama MinFin (većinom donetih za vreme Dinkića, crko dabogda).
Uvek možeš da podneseš žalbu (ali moraš da platiš i preuzmeš pošiljku pa tek onda), to košta 500 din, čeka se mesecima i po defaultu se odbija. Pa se onda žališ višoj instanci, pa to traje... i ti na kraju izgubiš volju za životom.
Uvek možeš da podneseš žalbu (ali moraš da platiš i preuzmeš pošiljku pa tek onda), to košta 500 din, čeka se mesecima i po defaultu se odbija. Pa se onda žališ višoj instanci, pa to traje... i ti na kraju izgubiš volju za životom.
Sammael- Overlord of Destruction (Admin)
- Broj poruka : 4856
Datum upisa : 2011-07-03
Godina : 45
Bio sam licno dva puta kod sefa carine , veruj mi vodis borbu protiv vetrenjaca
Ja vec godinu dana ne narucujem vec se dovijam na sto raznih nacina - ne zelim vise ni dinara da mi otmu
Ja vec godinu dana ne narucujem vec se dovijam na sto raznih nacina - ne zelim vise ni dinara da mi otmu
Aerialbot- Administrator/clan nadzornog odbora
- Broj poruka : 5360
Datum upisa : 2011-07-04
Vidim da kupujes MP pa da te onavestim, prodajem MP 3 mold Skajvorpa kompletan je sa uputstvom dodacima i kutijom. Nigde ostecenja. Javi u inbox ako si zainteresovan.
Danilko- Ambasador
- Broj poruka : 4373
Datum upisa : 2011-12-27
Nemojte mi slati poruke tipa IMAM DA PRODAM, a dan kasnije da je prodat...
Ozbiljan sam kupac, ali..
neozbiljni prodavci, ne trosite moje i vase vreme na gluposti..
Ozbiljan sam kupac, ali..
neozbiljni prodavci, ne trosite moje i vase vreme na gluposti..
Slazem se, i ja se ponadao a ono, odeeeee....
ako nema barem 2 komada nema smisla da se oglasava ;-)
ako nema barem 2 komada nema smisla da se oglasava ;-)
Ommadon- Broj poruka : 65
Datum upisa : 2016-07-25
Godina : 44
Ovo izgleda postaje tema za lupetanje gluposti pa cemo malo da je zakljucamo I jos jednom procitamo pravila pijace
Aerialbot- Administrator/clan nadzornog odbora
- Broj poruka : 5360
Datum upisa : 2011-07-04
TransFans Srbija - Forum prvog i jedinog kluba ljubitelja Transformersa u Srbiji (a i šire!) :: Glavne teme :: Pijaca
Page 1 of 1