Noviteti u vašoj kolekciji
+22
gvajmo
divljasvinja
kelebrimbor
Ironyhide
renegade38
zecijauskas
Cool Tables
WarriorUltimatum
tfikac
Ivores
legenda
kaznove
scan1
dem6n6vic
skubi
Evil'Con
Sammael
Danilko
buzer
g2k
Aerialbot
Razorclaw
26 posters
TransFans Srbija - Forum prvog i jedinog kluba ljubitelja Transformersa u Srbiji (a i šire!) :: Glavne teme :: Kolekcije
Page 1 of 40
Page 1 of 40 • 1, 2, 3 ... 20 ... 40
Noviteti u vašoj kolekciji

UTISCI
Kutije su fenomenalne, prosto mi je grehota da sad stavljam figure u vitrinu, iako sam napravio mesta. Stvarno odaju utisak da su pravljene za kolekcionare, a ne za decu.
Ipak mislim da su pogreshili shto nisu ubacili sistem pakovanja figure kao kod Commemorative reissue serije, gde su figure u plasticnom trayu sa poklopcem koji je oblikovan tako da figure drzhi chvrsto. Ovako se koristi isti sistem sa twisty tie konopchicima.
Uputstva su isto odradjena fenomenalno, kvalitet papira, gloss osecaj pod prstima, velika preslikana slika sa pakovanja.
Shto se tiche samih figura, sve shto je vec recheno i ovde i bilo gde drugde na netu stoji.
Federash tj. Springer ima samo jednu manu, a to je labav ball joint na levom ramenu, i to moram da revidiram.
Blitzwing pati od standardnih boljki, samo shto mome ne fale delovi sa prepona, stopala su chvrsta, nisu labava. Kukovi su OK, nisu labavi, ali nisu ni chvrsti neshto,
Kome je palo na pamet da koristi gumiranu plastiku za nos aviona i savitljivu plastiku za deo koji predstavlja osnovu kupole i delove koji chine ramena treba da se strelja, u najmanju ruku da popije otkaz.
Bash zbog te loshe plastike mi i imamo problema sa ramenima i nosem kod Blitzwing. Onaj deo na ledjima za koji su povezana ramena i koji je osnova kupole je izvitoperen i mome Blitzu fali milimetar da mu se ramena lepo uchvrste za torzo. Moram definitivno da odradim onaj fix sa turpijanjem.
Drugo, glava mu je prevelika, zbog toga nos aviona i nece lepo da se uchvrsti. Neki predlazhu da se izvadi opruga za glavu, ja mislim da ne treba, jer nije toliko jaka, i po meni je velichina glave glavni problem.
Razorclaw- Član kluba
- Broj poruka : 1578
Datum upisa : 2011-12-30
Re: Noviteti u vašoj kolekciji
Slazem se sa svim osim sa turpijanjem i nagrdjivanjem figure,moj kakav je takav je upao u vitrinu i gotovo...Pomirio sam se sa qc , bitno mi je da je cakan na displeju i kakvi bre delovi sa prepona,sta je sad pa to?

Aerialbot- Administrator/clan nadzornog odbora
- Broj poruka : 5360
Datum upisa : 2011-07-04
Godina : 36
evo ga,paket od engleza sa TFW-a:

a sad abominacije:
demolishor,rampage i bonecrusher...ove cyberverse sam onako malo nakacio da bude zanimljivije mislim da je to i prava "skala" kao u filmu,sto bi reko optimus pull over:D

a sad abominacije:
demolishor,rampage i bonecrusher...ove cyberverse sam onako malo nakacio da bude zanimljivije mislim da je to i prava "skala" kao u filmu,sto bi reko optimus pull over:D

g2k- Broj poruka : 1679
Datum upisa : 2012-12-03
buzer- Epik Flejmbejting Trol ov Ledžend
- Broj poruka : 6650
Datum upisa : 2011-12-27
Godina : 44
Lokacija : Beograd-kuca, vrtic, pos'o, vrtic, kuca, pos'o, kuca
Uradio sam najjednostavniju modifikaciju za Blitzwingova ramena. Nisam turpijao, hteo sam da probam prvo da fleksibilnu plastiku savijem kako treba.
I to je uspelo, ali donekle. U svakom slucaju je bolje nego sto je bilo, i sad je prilicno podnosljivije. Ranije bilo kakvo diranje leve ruke po vertikali navise je imalo za posledicu pomeranje cele konstrukcije ramena. Sada nije tako, a primetio sam da je potrebno izvrsiti mali pritisak prema grudima kad se okrece ruka u ramenu, i nema uopste nikakvog ispadanja i pomeranja.
Jednostavno sam uvezao i stegao twisty tie-jem delove osnove kupole za koje su vezana ramena i potom zagrejao to fenom sve dok plastika na twisty tie-ju nije postala mekana, a onda ostavio da prenoci.
Uradio isto sto i ovaj momak ovde:
http://www.tfw2005.com/boards/radicons-customs/925203-fix-your-generations-blitzwing-arms-without-taking-apart-figure.html
EDIT: Bogami, odradicu i ovo.
Imam sve sto treba. Ionako mi blue tack stoji bezveze vec godinama.
EDIT 2:
Odradio sam ovaj zadnji mod sa providnom plastikom i BluTackom. Moj krajnji komentar je: WOOOOOOT!!!

Ovo popravlja stvar 110%. Krajnji efekat je isti kao u videu.
Ono shto vam treba je plastichni disk koji ostane u pakovanju DVD-a koje kupite gde god, lenjir, skalpel, BluTack (ima da se kupi u knjizharama, izgleda ovako ). Od plastichnog diska treba iseci dva plasticna pravougaonika dimenzija 13mmx2mm i dva pravougaonika 12mmx6mm.
Najvise vremena ce se utroshiti na pravljenje ovih delova, kao i na otklanjanje vishka BluTacka (teshko se mozhe tachno odrediti koliko treba pa se non stop oduzima ili dodaje). Inace pre stavljanja BluTacka isprobajte ove plasticne delove na suvo, ja sam eto morao da malo "potshisham" vece pravougaonike sa strane (prava mera bi bila 12mmx5.5mm, al' 'ajd' izmerite i isecite to).
Inache dobra stvar je ta shto BluTack ne pravi permanentnu vezu, tako da sve to mozhe da se unedogled ponovo skida i postavlja, ali je potrebno pochistiti ostatke BluTacka koji ostaju i to sve lepo obrisati da bude chista povrshina.
Dakle, ramena kod mog Blitzwinga su sredjena. Ja ne mogu da izbijem ovu figuru iz mojih ruku sada. Ostaje samo da vidim shta cu da mu radim sa tintarom. Mozhda prelomim i uzmem ovo:
http://www.shapeways.com/model/1134146/wingerblitzer-head-neck-upgrade.html?li=productBox-search
I to je uspelo, ali donekle. U svakom slucaju je bolje nego sto je bilo, i sad je prilicno podnosljivije. Ranije bilo kakvo diranje leve ruke po vertikali navise je imalo za posledicu pomeranje cele konstrukcije ramena. Sada nije tako, a primetio sam da je potrebno izvrsiti mali pritisak prema grudima kad se okrece ruka u ramenu, i nema uopste nikakvog ispadanja i pomeranja.
Jednostavno sam uvezao i stegao twisty tie-jem delove osnove kupole za koje su vezana ramena i potom zagrejao to fenom sve dok plastika na twisty tie-ju nije postala mekana, a onda ostavio da prenoci.
Uradio isto sto i ovaj momak ovde:
http://www.tfw2005.com/boards/radicons-customs/925203-fix-your-generations-blitzwing-arms-without-taking-apart-figure.html
EDIT: Bogami, odradicu i ovo.
Imam sve sto treba. Ionako mi blue tack stoji bezveze vec godinama.
EDIT 2:
Odradio sam ovaj zadnji mod sa providnom plastikom i BluTackom. Moj krajnji komentar je: WOOOOOOT!!!

Ovo popravlja stvar 110%. Krajnji efekat je isti kao u videu.
Ono shto vam treba je plastichni disk koji ostane u pakovanju DVD-a koje kupite gde god, lenjir, skalpel, BluTack (ima da se kupi u knjizharama, izgleda ovako ). Od plastichnog diska treba iseci dva plasticna pravougaonika dimenzija 13mmx2mm i dva pravougaonika 12mmx6mm.
Najvise vremena ce se utroshiti na pravljenje ovih delova, kao i na otklanjanje vishka BluTacka (teshko se mozhe tachno odrediti koliko treba pa se non stop oduzima ili dodaje). Inace pre stavljanja BluTacka isprobajte ove plasticne delove na suvo, ja sam eto morao da malo "potshisham" vece pravougaonike sa strane (prava mera bi bila 12mmx5.5mm, al' 'ajd' izmerite i isecite to).
Inache dobra stvar je ta shto BluTack ne pravi permanentnu vezu, tako da sve to mozhe da se unedogled ponovo skida i postavlja, ali je potrebno pochistiti ostatke BluTacka koji ostaju i to sve lepo obrisati da bude chista povrshina.
Dakle, ramena kod mog Blitzwinga su sredjena. Ja ne mogu da izbijem ovu figuru iz mojih ruku sada. Ostaje samo da vidim shta cu da mu radim sa tintarom. Mozhda prelomim i uzmem ovo:
http://www.shapeways.com/model/1134146/wingerblitzer-head-neck-upgrade.html?li=productBox-search
Razorclaw- Član kluba
@Razorclaw - burazeru potpuno si poludeo 

Aerialbot wrote:@Razorclaw - burazeru potpuno si poludeo
Jesam, ali je zato moj Blitzwing najbolji u Serbiji, utranjanjajanja

Razorclaw- Član kluba
Ako i treba tako 

03:57:16
Nama je svima drago zbog tebe. . .
. . . mada mislim da bi Danilko to dosta bolje uradio i to vrlo povoljno. . .
samo da si ga pitao. . .
Nama je svima drago zbog tebe. . .

Pobogu, zashto da maltretiram momka za neshto shto mogu sam da uradim za manje od jednog sata?
Svashta, to je kao da zovem nekog da dodje da mi promeni svecice na automobilu.
Svashta, to je kao da zovem nekog da dodje da mi promeni svecice na automobilu.
Razorclaw- Član kluba
Izvini, Mikalandjelo, nisam te prepoznao. . .

@Buzer i @Danilko
Kad cemo da vidimo novitete sa pijace
Kad cemo da vidimo novitete sa pijace

To bukija da pitas, znas da ja nemam cime da slikam 

Danilko- Ambasador
- Broj poruka : 4373
Godina : 35
Nije bilo BW-a
Loma, ne bese davno . . .

Stigao MP Rodimus u rekordnom roku, za 7 dana iz Kalifornije( Nista carina nista pdv, nisu cak ni otvarali kutiju).
E a sad utisci... Ne znam sto, ali ni za jednu figuru se do sad ovako nisam obradovao!
Fenomenalna figura. Plasio sam se da ce neke stvari da budu loose, i da onaj ranac pozadi nece da se zakljuvaca kako treba ali od toga nisa, figura solidna samo tako.
Sve se lokuje, sve cvrsto, cakanica.
Oruzje kad mu u ruke stavim stoji do jaja, ne ispada uopste, farba nigde oguljena, ni na onom narndzastom delu gde se svima guli.
Jedina fora je sto mi fale uputstvo i ona mala 2 dodatka sto mu se kace na ruku, al iskreno koji ce mi. Izaso me je 65$ sa sipingom.
A sad malo slike

Pa loma cuveni matrix momenat...

i na kraju ceo ulov, sa Evilconovim DotM Space Case-om.

Fenomenalna figura. Plasio sam se da ce neke stvari da budu loose, i da onaj ranac pozadi nece da se zakljuvaca kako treba ali od toga nisa, figura solidna samo tako.
Sve se lokuje, sve cvrsto, cakanica.
Oruzje kad mu u ruke stavim stoji do jaja, ne ispada uopste, farba nigde oguljena, ni na onom narndzastom delu gde se svima guli.
Jedina fora je sto mi fale uputstvo i ona mala 2 dodatka sto mu se kace na ruku, al iskreno koji ce mi. Izaso me je 65$ sa sipingom.
A sad malo slike

Pa loma cuveni matrix momenat...

i na kraju ceo ulov, sa Evilconovim DotM Space Case-om.

Danilko- Ambasador
Odlican,imas sve sto ti treba...the matrix 

g2k- Broj poruka : 1679
Datum upisa : 2012-12-03
To bi trebalo da je Piranacon?
Sammael- Overlord of Destruction (Admin)
- Broj poruka : 4856
Datum upisa : 2011-07-03
Godina : 43
Opaaa, krenulo se! Stizu paketi ko davne 2011-e,samo prsti!
Danilko- Ambasador
To je KO Piranacon,nisu to boje koje smo Rejzor i ja videli u Paraliji 1991 u radnji desno od crkve 

O Razore, konacno. . . 

Nesto i kod mene:

Evil'Con- Broj poruka : 739
Datum upisa : 2011-12-31
Opa, lepi stripici. Me likey very mucho.
Razorclaw- Član kluba
Page 1 of 40 • 1, 2, 3 ... 20 ... 40
TransFans Srbija - Forum prvog i jedinog kluba ljubitelja Transformersa u Srbiji (a i šire!) :: Glavne teme :: Kolekcije
Page 1 of 40